Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi

Vizyon: Biz Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda; bütün öğrencilerin öğretmenlerini bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak , onlara 21.yy gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak ülkemizin ihtiyacı olan Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı çağdaş ve bilimsel bilgiye önem veren, edindiği bilgi donanımını kullanmayı bilen ,kendisine ve topluma saygı duyan , düşünen, araştıran ve sorgulayan manevi kültür birikimini koruyabilen ve örnekleyebilen insan yetiştirmek, asırlık birikimimiz ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle Adıyaman ilinin ve Besni ilçesinin gelişmesi ve büyümesi için varız.

Misyon: ÖĞRENCİLERİMİZİN: * Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini , bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını , * Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, * Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini , * Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına, gelişen teknolojiye izleyip kullanabilmelerini, * Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını SAĞLAMAKTIR....

Başarılar: *Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili , becerikli, özgüvenli olmalarını, *Çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları *Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, *Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarına, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, *Liderlik özelliklerinin yanı sıra iş birliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını SAĞLAMAKTIR... Biz bütün öğrencilerimizin Türk Millği Eğitiminin hedefleri doğrultusunda toplumun sorunlarını tanıyan , ülkemizin ekonomik , sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci içinde , teknolojik gelişmelerden haberdar , mesleğinde uzman, bilgi toplumunun özelliklerini kavramış , kişilikli ,bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, istekli olanlarını yüksek eğitime hazırlamak , böylece sahip olduğumuz bir asırlık eğitim kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için varız.

Saatler: 08.10- 15.20 (ders saatleri)- okulun açık olduğu saatler(08.00-17.00)
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce (2. yabancı dil:Almanca)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Okulumuz tam gün eğitim vermektedir. Aynı zamanda Taşımalı eğitim yapılmaktadır.

WEB - https://besnilisesi.meb.k12.tr

Adres - Yukarı Sarhan mah. Lise cad. No 21 Besni/ADIYAMAN

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Gündüz Tam gün

Yerleşim Yeri - Besni - YUKARI SARHAN MAHALLESİ

Adres - Yukarı Sarhan mah. Lise cad. No 21 Besni/ADIYAMAN

Ulaşım ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLER BESNİ İLÇE MERKEZİNE BELLİ ARALIKLARLA,YİNE GÖLBAŞI-BESNİ İLÇE SERVİS MİNİBÜSLERİ, ADIYAMAN MERKEZ-BESNİ iLÇE MİNİBÜSLERİ BELİRLİ ARALIKLARLA ÇALIŞMAKTADIR.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık OKULUMUZ; ADIYAMAN İL MERKEZİNE 45 KM, BESNİ İLÇE MERKEZİNE 1,5 KM UZAKLIKTADIR.